5 aanbevelingen voor vermogensfondsen om een duurzame bedrijfsvoering te bevorderen

Ben je als vermogensfonds benieuwd hoe je de bedrijfsvoering kunt verduurzamen en kunt letten op ethisch handelen?  Check deze 5 aanbevelingen en lees hoe het Grant Management systeem (Ifunds GM) je hierin kan ondersteunen: 

Effectiviteitsmeting en gegevensverzameling 

Het is belangrijk om de effectiviteit van je investeringen en toekenningen te meten. Ifunds Grant Management verzamelt relevante gegevens en genereert rapportages om inzicht te krijgen in het behalen van je doelstellingen en het effect van je financieringen. Informatie die je graag snel inzichtelijk wilt hebben om slimmer te werken. 

Heldere communicatie 

Een gestroomlijnd communicatieproces met belanghebbenden is essentieel. Ifunds Grant Management biedt een quickscan om snel inzicht te krijgen in de geschiktheid van aanvragen. Ook zorgt de oplossing ervoor dat in het hele (aanvraag)proces alle communicatie en documentatie transparant wordt vastgelegd.  

Integratie van richtlijnen

De Ifunds Grant Management oplossing maakt het mogelijk om verschillende gebruikersgroepen verschillende rechten te geven, waardoor je controle hebt over wie welke informatie kan zien en acties kan uitvoeren. Bijvoorbeeld als er fiattering vereist is op een toekenningsbericht wordt het alleen verstuurd door de persoon met die rechten. Een deel van de compliance wordt daarmee door het systeem ondervangen. Dit is handig voor toezichthoudende functies. 

Automatisering van taken 

Processen automatiseren en gebruikmaken van workflows bespaart tijd en verhoogt de efficiëntie. Ifunds Grant Management kan processen stroomlijnen en automatiseren. Zo is het mogelijk om in de vergadermodule de aanvragen automatisch door te schuiven op basis van bestuursbeslissingen. Aanvragen waarop unaniem gestemd wordt kunnen sneller worden behandeld. Deze efficiënte manier van vergaderen maakt tijd vrij om aandacht te besteden aan aanvragen waarover nog geen eensgezinde mening bestaat. 

Milieuvriendelijk denken

Door papier- en e-mailverbruik te verminderen en alles digitaal en toegankelijk te maken via het systeem, kun je verspilling verminderen. Omdat het een online systeem is, maakt het voor bestuurders en medewerkers gemakkelijker om onderweg of tijdens vergaderingen toegang te hebben tot relevante gegevens en documenten. Ifunds Grant Management helpt je bij het creëren van een milieuvriendelijke aanpak. 

Tip: Wil je meer te weten komen over hoe je de bedrijfsvoering kunt verduurzamen met behulp van data en technologie?  Neem contact met ons op voor meer informatie >>

Meer informatie over Ifunds Grant Management:

  • In deze link vind je de flyer van het product Ifunds Grant Management, waarin de kenmerken nog eens op een rijtje worden gezet.
  • Lees hier de klantverhalen van Dioraphte en Fonds Sluyterman van Loo op onze website.
  • En wat de aanvrager van het portaal vindt lees je hier op onze website.
Terug naar overzicht

Geplaatst op 30 augustus 2023