Het Universiteitsfonds Limburg kiest voor Engage 365 Fundraising

13 januari 2022

Wij zijn verheugd te kunnen melden dat Het Universiteitsfonds Limburg voor Engage 365 Fundraising heeft gekozen. Het UFL was op zoek naar een aanvulling op het bestaande Microsoft Dynamics CRM-systeem om de processen rondom alumni en donateurs te managen.

Het Universiteitsfonds Limburg steunt de Universiteit Maastricht in haar streven om wetenschappelijk onderzoek en onderwijs te stimuleren en te bevorderen. Wetenschap is een onmisbare bouwsteen voor een betere toekomst voor de volgende generaties.


Het Universiteitsfonds Limburg
kiest voor Engage 365 Fundraising
In december 2021 koos het Universiteitsfonds Limburg (UFL) voor Engage 365 Fundraising. Men gaat Engage 365 FR voornamelijk gebruiken om alumni en donateurs te kunnen managen.
Via een aanbestedingsproject is de keuze gevallen op Ifunds. Tijdens het aanbestedingstraject is er beoordeeld op drie categorieën: De basis moet goed zijn, efficiency (processen moeten goed doorlopen en waar nodig geautomatiseerd worden) en gebruikersgemak (gebruikers moeten minder handmatige handelingen doen). Ifunds voldeed aan alle voorwaarden.

Hoe gaat het UFL het CRM-systeem gebruiken?
Het UFL gaat met het nieuwe CRM-systeem de volgende processen managen: Relatiebeheer, donateursadministratie, fondsenwerving, campagnes en de financiële administratie.

Het fonds heeft gekozen voor de standaard project aanpak van Ifunds, daarbij worden de volgende onderdelen standaard ingericht:

  • Nalatenschappen, periodieke schenkingsaktes
  • Statistieken en RFM-velden voor segmentatie en selecties
  • Inrichten bedank-, welkom-en stornoproces

Om aan de wensen van het CRM-systeem te voldoen zorgt Ifunds ervoor dat de gewenste koppelingen en autorisatie zijn gerealiseerd:

  • Het nieuwe CRM krijgt een koppeling met het boekhouding systeem.
  • Universiteit Maastricht maakt reeds gebruik van Microsoft Dynamics 365. Hier staan onder andere de alumni in. De donateurs van het Universiteitsfonds Limburg stonden in een verouderd CRM-systeem van het UFL, daar zit een overlap met de alumni in Microsoft Dynamics 365. Het Universiteitsfonds Limburg vindt het belangrijk dat afdelingen van Universiteit Maastricht in de toekomst niet in Dynamics de donateursgegevens van het UFL kunnen inzien. Autorisatie is dus belangrijk. Dit kan gemakkelijk worden ingericht in het nieuwe CRM.
  • Kentaa Crowdfunding en Engage 365 FR worden gekoppeld.

Afbeelding: Crowdfunding Platform van de Universiteit Maastricht

Meer weten over de genoemde Ifunds oplossing? Download dan hier de Factsheet Engage 365 Fundraising of bekijk het webinar Werken met Engage 365 Fundraising

Terug naar overzicht

Geplaatst op 13 januari 2022