De Verre Naasten kiest voor lift & shift aanpak van Ifunds

De Verre Naasten is een landelijke mission-organisatie die kerken in Nederland ondersteunt bij de uitvoering van hun mission-werk in binnen- en buitenland. Zij maakten tot voor kort gebruik van de on-premise oplossing Ifunds Engage, gebaseerd op Microsoft Dynamics CRM versie 2016.

Sinds 2018 focust Ifunds zich, in navolging op het cloud first beleid van Microsoft, op het ontwikkelen van haar oplossingen op het online platform van Microsoft Dynamics 365 Customer Engagement. Dit heeft vele voordelen; de omgeving draait in het meest moderne datacenter van Microsoft in de Middenmeer in Noord-Holland. Hierdoor worden de allerhoogste beschikbaarheids- en veiligheidsnormen gegarandeerd én is adoptie van nieuwe functionaliteiten eenvoudiger te realiseren. Daarnaast is er eenvoudige single sign-on en integratie mogelijk met de office 365 omgeving, alsook is het beschikbaar stellen van PowerBI kinderspel,…

Bijzonder om te weten is ook dat de Verre Naasten, in tijden van Corona, de eerste klant van Ifunds was die de offerte online tekende en ook de volledige migratie naar Engage 365 online heeft doorlopen, dus alles via Team calls. Op 23 april startten we met de kick-off van het project en we zijn op 16 juni live gegaan. De overgang van hun on-premise omgeving naar de cloud is gedaan met behulp van het lift & shift programma, dit is een nieuw programma waarbij we een update kunnen uitvoeren van de on-premise omgeving naar de cloud op dusdanige manier dat alle data en nagenoeg alle functionaliteiten kunnen worden overgezet naar een online omgeving.

Deze overstap vroeg in het verleden vaak om een volledige herimplementatie omdat we dan de klant data moesten converteren, vervolgens Engage 365 beschikbaar maken in de cloud en daar alle klantspecifieke configuraties zouden moeten  doorvoeren. Dit zou een intensief traject voor beide partijen zijn, in tijd en geld. Maar door te kiezen voor een overstap naar de online omgeving op basis van een bewezen projectaanpak, is de migratie eerder een update geworden die vlot kon worden doorgevoerd.

Terug naar overzicht

Geplaatst op 1 juli 2020