Uitfasering van de Acceptgiro

Zoals we allemaal weten zal per mei 2023 de acceptgiro niet meer geaccepteerd worden door de Nederlandse banken. Er zijn verschillende manieren om dit op te vangen, waaronder de eenmalige machtiging of een online giftverzoek. Om je mailings in het nieuwe jaar te voorzien van een online donatie mogelijkheid willen we je graag op de hoogte brengen van onze online oplossing. Zodat we straks gewend zijn aan de nieuwe manier van mailings voorbereiden en giften verwerken in Engage 365. Zo is ook je achterban op de hoogte en kan dit de komende maanden als vast alternatief geboden worden naast je eventuele acceptgiro mailings die je nu nog doet.  

Hoe werkt het in Engage 365 

  • Je bereid je selecties en mailingen zoals je gewend bent voor in Engage 365. 
  • Engage 365 genereert gepersonaliseerde en korte linkjes per campagne of per donateur. 
  • Deze verstuur je makkelijk via brief, e-mail, SMS of laat je meesturen via je printbureau. 
  • Wanneer een donateur deze donatielink opent, wordt een donatieformulier getoond wat als verlengstuk van je brief of mail geldt; we spreken de donateur persoonlijk aan en bieden een to-the-point formulier om een snelle iDEAL donatie te kunnen doen. 
  • Het donatieformulier kent je eigen huisstijl met logo en achtergrond. 
  • Eventuele missende informatie van je donateur, zoals email of telefoon wordt uitgevraagd maar is niet verplicht op het donatieformulier. 
  • De donatie ontvang je direct, zonder tussenpartij van een derdengeld stichting. 
  • De donatie vind je terug in je real-time Power BI donatie dashboard. 
  • Bedanken en opvolgen van je donateur kan meteen na de donatie opgepakt worden. 

Uiteraard zorgen we met Engage 365 ook dat we goed aansluiten bij de ‘mijn eenmalige gift’. Of je nu handtmatig of in bulk nieuwe donaties verwerkt, we zorgen er samen voor dat deze snel en efficiënt verwerkt worden.

What’s next? Optimaliseren van je storno proces en het gebruik van iDEAL QR-codes 

Met onze ‘online betalen oplossing’ zien we ook andere oplossingen die we graag aan Engage 365 willen gaan toevoegen.

Naast het gebruik van deze oplossing ter online vervanging van de acceptgiro werkt het ook goed als optimalisatie in je storno proces; Je kan een mislukte incasso snel opvolgen door een e-mail uit te sturen met een donatielink waarin je de donateur vraagt om zijn of haar bijdrage te voldoen. Stuur je geregeld facturen uit voor grotere of eenmalige donatieverzoeken? Voeg op de factuur gelijk een iDEAL QR-code toe zodat je relatie gelijk kan doneren. 

Benieuwd wat het voor jouw organisatie kan betekenen, zowel online als offline, we vertellen je er graag meer over! Twijfel niet om contact op te nemen met ons. 

Terug naar overzicht

Geplaatst op 16 december 2022