Tim van Groenewoud: “Daarom werk ik bij Ifunds”

“Denken vanuit de gebruiker in plaats van het product bepaalt het succes van onze oplossing”

Zonder IT-ervaring aan de slag als consultant? Dat kan bij Ifunds. Tim van Groenewoud bracht juist ervaring mee van de ‘andere’ kant, als medeoprichter van verschillende sociale ondernemingen in Uganda en Malawi en als consultant bij de stichting LiveBuild. In 2018 startte hij bij Ifunds als functioneel consultant. In deze blog vertelt hij over zijn ervaringen en ambities.

Tim: “Toen ik vorig jaar solliciteerde bij Ifunds had ik geen enkele ervaring met de technische kant van CRM, maar toch sprak de vacature me aan. Vooral door de klanten die Ifunds bedient. Door mijn ervaring bij diverse non-profits en social enterprises zag ik vooral veel kansen en mogelijkheden die een goed engagement platform zou kunnen bieden.

Ik begon in het service delivery team, de afdeling die support geeft aan onze klanten. Ik verdiepte me in de software, haalde diverse certificaten en ging al snel klanten helpen. Zo kreeg ik het product onder de knie, maar leerde ik vooral onze klanten kennen. Inmiddels werk ik als functioneel consultant en begeleid ik de implementatie van de software. Ik ben graag bezig met de menselijke kant. Ik werk dan ook het liefst vanuit de gebruiker in plaats van vanuit het product: wat moet de software voor jou doen?”

 

Het werk van de klant leuker en gemakkelijker maken

“In meerdere workshops vertalen we samen alle processen naar zogenaamde user stories. Denk aan het opstellen van donor journeys, het rapporteren naar je achterban en het inrichten van een goed retentieprogramma. ‘Waarom doe je wat je doet?’, zonder daarbij al te snel in (online)oplossingen te denken. Deze user stories vertalen we, samen met een projectteam naar een CRM-oplossing die je helpt en ondersteunt in je dagelijkse werkzaamheden. Eenmaal ‘live’ begint het voor onze klanten vaak pas echt. Dan verschuift mijn rol van implementatieconsultant meer naar die van hands-on adviseur. Hoe kunnen we je werkprocessen optimaliseren en tegelijkertijd binnen je organisatie veranderen en vernieuwen?

Een belangrijk onderdeel van mijn werk voor onze klanten is een bijdrage leveren aan het veranderproces. Om tot een goed gebruik van ons product te komen hecht ik veel waarde aan draagvlak, in de hele organisatie. Daarvoor zetten we bijvoorbeeld gerichte trainingen in, waarin we medewerkers vanuit verschillende disciplines meenemen in de mogelijkheden van Engage.”

 

Social enterprise adviseur en IT-partner

“Toen ik startte bij Ifunds moest ik vooral nog veel leren van mijn collega’s, met name over de techniek. Tegelijkertijd kan ik me, vanuit mijn ervaring bij verschillende non-profits goed inleven in onze klanten. Het leuke aan mijn werk bij Ifunds vind ik dat je actief meedenkt over en meebouwt aan de ontwikkeling van het product. Er is veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en, als je dat wilt, om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ons bedrijf. Dat spreekt mij heel erg aan, maar dat moet je natuurlijk wel liggen.

Als Ifunds hebben we de ambitie de CRM-partner en ‘social enterprise adviseur’ te zijn op gebied van fundraising. Een volgende stap is om met onze expertise niet langer in grenzen te denken. Vanuit product maar zeker vanuit de organisatie. Een online platform waarin we, waar ook ter wereld een bijdrage kunnen leveren aan onze klanten, van onderzoek naar Trombose tot ondersteuning van medische projecten in bijvoorbeeld Kenia.”

Onze vacatures >

Terug naar overzicht

Geplaatst op 17 oktober 2020