Terugblik op een bijzonder jaar

De tijd vliegt: de feestdagen naderen in dit rare en bijzondere jaar. Het is, denk ik, voor het eerst dat het afgelopen jaar voor iedereen anders is gelopen dan verwacht. Niemand had aan zien komen waar we nu mee te maken hebben. Het valt dan ook niet mee om terugblikkende teksten te maken waar het “C” woord niet in voorkomt. Ik ga het toch proberen.

Het afgelopen jaar -2020- heeft Ifunds overtuigend en definitief de stap naar de cloud gemaakt. Onze dienstverlening rond de cloudproducten Engage 365 en Grant Management vormt inmiddels het overgrote deel van onze activiteiten. Daarmee hebben we het doel bereikt dat we onszelf enkele jaren geleden hebben gesteld. In dat kader hebben we dit jaar opnieuw een flink aantal klanten kunnen onboarden op onze cloud omgevingen. Bij een aanzienlijk aantal organisaties is het onboarding-project ook net gestart of gaat de komende periode starten. Klanten waar we blij mee zijn, waar we trots op zijn dat ze (opnieuw) voor Ifunds kiezen. En klanten waar wij als Ifunds ook al meer dan 25 jaar voor kiezen.

Het is ook voor Ifunds een bijzonder jaar geworden. Waar wij gewend zijn veel persoonlijke interactie met mensen te hebben tijdens het werk, is dat dit jaar bijna helemaal via “Teams” gegaan. Dat was even wennen, voor iedereen. Persoonlijk vind ik dat de online-werk-cultus prima werkt, maar wel als je mensen al eens eerder persoonlijk hebt ontmoet. Anders is het toch moeilijk en soms wat ongemakkelijk.

Onze ambitie is in de tussentijd niet geraakt door de perikelen rondom het “C” woord: die ambitie is en blijft om Ifunds dé partner te maken voor maatschappelijke organisaties met allerlei soorten achtergronden. Een partner die het hen mogelijk maakt om hun doelen te bereiken. Waar Ifunds de “social heroes” – de mensen die werken in de organisaties die wij onze klanten mogen noemen – ondersteunt bij het bereiken van hun droom, hun doel, hun ambitie. Ifunds heeft de ambitie een echte social enterprise te zijn, niet alleen in Nederland maar ook in Duitsland en andere landen. En dat alles bij elkaar is dan gelijk ook onze ambitie voor 2021 en verder.

Ik wens iedereen namens Ifunds mooie feestdagen,

Hartelijke groet,

Edwin Schalk

Terug naar overzicht

Geplaatst op 29 december 2020