Merijn van Dortmont: “Daarom werk ik bij Ifunds”

“Mijn ervaring helpt invulling geven aan de nieuwe functie van projectmanager”

Na een paar jaar bij commerciële bedrijven te hebben gewerkt, merkte Merijn van Dortmont dat hij liever bij een maatschappelijk betrokken organisatie wilden werken. Hij stapte over naar Nationale Vereniging de Zonnebloem waar hij als projectleider zowel technische als bedrijfsmatige projecten managede. Hoewel de ‘alfaprojecten’ hem prima afgingen, ging zijn hart sneller kloppen van de ICT-projecten. Daarom was het tijd voor een nieuwe stap. Waarom Ifunds? Dat vertelt Merijn je graag. 

Merijn: “Voor mij zijn maatschappelijk betrokken organisaties belangrijk om voor te werken. Ik wil niet-commerciële partijen helpen met een systeem waarmee ze verder kunnen en zo wijs mogelijke beslissingen kunnen nemen zodat ze toekomstbestendig zijn. Die drang naar het helpen van goede doelen stamt uit de tijd dat ik als account supply manager van groot aftersalesbedrijf voor IT-producten werkte. De werkzaamheden die we uitvoerden werden uitbesteed naar lagelonenlanden en ik zag met eigen ogen dat er mensen met een gezin en hypotheek op straat kwamen te staan daardoor, terwijl de aandeelhouder in een Maserati voor kwam rijden. Ik voelde heel sterk: dit klopt niet, ik wil op zoek naar een bedrijf dat zich maatschappelijk betrokken toont.”

De klanten van Ifunds passen bij me
“Ik kwam bij Nationale Vereniging de Zonnebloem terecht en heb daar 12,5 jaar gewerkt, onder meer als projectleider voor allerlei soorten projecten, van Sail Amsterdam voor de Zonnebloem tot de implementatie van Dynamics365. Hoewel de alfaprojecten, zoals ik ze noem, me prima afgingen, haalde ik daar niet mijn energie uit. Dat kreeg ik wel van projecten die meer op het ICT-vlak lagen. Toen ik in gesprek raakte met iemand die bij Ifunds werkt, is het balletje gaan rollen. De gesprekken die ik had, spraken me enorm aan, maar vooral ook de klantenbase van Ifunds sluit prachtig aan bij waar ik als mens voor sta. Ik mag klanten als Cordaid en Dokters van de Wereld begeleiden bij het zo effectief mogelijk implementeren van Engage365, zonder dat ze worden geconfronteerd met onverwachte zaken. Dat voelt heel goed.”

Ik kan mijn eigen invulling geven aan deze nieuwe functie
“Bij Ifunds ben ik projectleider en dat is voor het bedrijf een nieuwe functie. Voorheen werden projectmanagementtaken door de consultants uitgevoerd. Dat is eigenlijk een beetje vreemd, want dan ben je aannemer en metselaar tegelijk en is het soms lastig om op de juiste manier beslissingen te kunnen nemen. Doordat het een nieuwe functie is, is nog niet helemaal uitgekristalliseerd wat het exact behelst en dat geeft mij de mogelijkheid om er mijn eigen stempel op te drukken. Ik heb veel ervaring in projectmanagement en -methodieken, inclusief certificeringen, en dat geeft me een theoretische en praktische basis die ik voor Ifunds kan inzetten.”

Ik krijg veel zelfstandigheid, flexibiliteit en vertrouwen van Ifunds
“Voorheen werkte ik in Breda, waar ik ook woon. Toen ik bij Ifunds in dienst kwam, moest ik ineens naar Nieuwegein. Daar heb ik me wel een beetje druk om gemaakt. Hoe zou dat gaan onderweg, met files, reistijd, et cetera? Maar ik heb gemerkt dat je binnen Ifunds ontzettend veel flexibiliteit en ruimte krijgt om je werk te doen. Het leukste aan mijn werk vind ik de variatie in zowel het werk als de organisaties waarmee ik samenwerk. Als projectmanager zorg je dat er een nieuwe manier van werken of een nieuw systeem komt waarmee klanten beter hun werk kunnen doen. Dat is iets dat me enorm aanspreekt. Ik wil ervoor zorgen dat onze huidige klanten een systeem krijgen waarmee ze verder de toekomst in kunnen.

Onze vacatures >

Terug naar overzicht

Geplaatst op 17 oktober 2020