Maak kennis met Daan Looij

Over Daan

Hallo, ik ben Daan, 28 jaar en sinds januari 2024 aan de slag bij Ifunds als project consultant. Dit houdt in dat ik nieuwe klanten help om hun pakket voor de eerste keer op te zetten en in te richten. We bekijken wat de huidige werkwijze is die we in de software kwijt kunnen, welke werkwijzen verbeterd kunnen worden en waar we het pakket net wat kunnen optimaliseren. We zorgen dat alles goed ingericht wordt en we gelijk aan de slag kunnen gaan.

Werken als project consultant betekent dat ik op korte tijd heel wat nieuwe dingen leer, nieuwe uitdagingen krijg en werk met verschillende klanten. Het is net die afwisseling die het voor mij enorm boeiend maakt. Ik heb speciaal voor Ifunds gekozen omdat ik hier met mijn passie voor IT oplossingen kan bieden voor goede doelen en verenigingen. We zetten deze organisaties in hun kracht om sociale impact te realiseren. Dat wij met software kunnen bijdragen aan een betere wereld vind ik enorm knap.

Ik ben gekend om mijn pragmatische aanpak en hou steeds het beoogde doel en resultaat voor ogen. Ik hou ervan om echt in gesprek te gaan met klanten, om te bekijken waar uitdagingen liggen, zaken geoptimaliseerd kunnen worden,… die eigen zijn aan hun werkveld.

Ervaring

Mijn professionele carrière startte 5 jaar geleden, toen ik startte als project & financieel coördinator bij een Duitse NGO. Na een jaar liep dit contract af en startte ik terug in Nederland als consultant voor een IT-bedrijf gespecialiseerd in Microsoft Business Central. Nadien ben ik aan de slag gegaan bij een IT-bedrijf dat zich focuste op Microsoft Dynamics 365. Dit waren telkens grote bedrijven en naarmate mijn carrière vorderde, ontdekte ik dat ik meer tot mijn recht kom bij een kleiner bedrijf, zoals Ifunds. Daarnaast engageer ik mij al lange tijd voor het verenigingsleven en vond ik het wel fijn om de IT en de non-profit te combineren.

De kennis en ervaring die ik opdeed in mijn eerdere jobs maken dat ik een sterke basis heb opgebouwd. De pakketten die we voor goede doelen en verenigingen gebruiken zijn namelijk add-ons op Dynamics 365. De verschillen in de Microsoft Tech for Social Impact pakketten (Microsoft Engage 365 Fundraising, Members,…) zitten in de details. Die ben ik nu volop aan het leren kennen zodat ik binnenkort volledig zelfstandig workshops kan geven en op projecten kan werken. Dat vind ik namelijk het leukst; een brede kennis hebben en met klanten kunnen sparren om tot het best mogelijke systeem en resultaat voor hun organisatie te komen.

Weetjes

Wat je nog niet over mij weet? Waar beginnen we? Ik heb vorig jaar samen met mijn vriendin een woning gekocht in de regio van Utrecht en ben deze volop aan het verbouwen. Buiten de werkuren kan je mij dan ook vaak al klussend terugvinden in mijn huis en tuin. Daarnaast ben ik lid van een lokale netwerkclub die zich ook regelmatig inzet voor het goede doel.

Bovendien trek ik graag op avontuur in het buitenland. Mijn doel is om ieder jaar een nieuw land te bezoeken. Starten deed ik alvast in Duitsland, waar ik een jaar in Berlijn gewoond en gewerkt heb bij een NGO als project & financieel coördinator. De NGO zette zich in om jongeren politiek te activeren. Het verenigingsleven en het goede doel zaten er dus al vroeg ingebakken!

Terug naar overzicht

Geplaatst op 22 februari 2024