Ifunds start strategisch partnerschap met Microsoft

Nieuwegein – Ifunds  en Microsoft kiezen voor een strategische samenwerking en partnerschap. Hiermee vaart Ifunds een nieuwe koers, vertelt directeur Edwin Schalk. “Ifunds ontwikkelt al meer dan 20 jaar CRM-oplossingen voor non-profits. Door dit partnerschap met Microsoft kunnen we onze producten vernieuwen zodat we onze klanten state-of-the-art oplossingen kunnen blijven bieden.”

Ifunds group uit Nieuwegein is marktleider en specialist in CRM-oplossingen voor goede doelen, ledenorganisaties, en vermogensfondsen. Op dit moment bedient het bedrijf vanuit drie kantoren ruim 400 non-profit klanten in de Benelux, Duitsland en Frankrijk.

Sociale impact

Hans Gorter, Managing Director Ifunds group: “Wij zijn helemaal gespecialiseerd in de non-profit markt en onze CRM oplossingen zijn volledig op deze markt afgestemd. De technologische ontwikkelingen gaan de afgelopen jaren heel snel. Dat brengt ons nu de mogelijkheden om onze oplossingen op het Microsoft Dynamics platform te baseren, waarmee de gehele non-profit organisatie voorzien kan worden van één CRM oplossing.

Het is voor ons niet meer nodig om alle functionaliteiten geheel in eigen beheer te ontwikkelen, Ifunds concentreert zich nu volledig op de ontwikkeling van de functionaliteiten die specifiek voor non-profits zijn. Voor de klant komt daarmee een grote keuze aan allerlei oplossingen binnen bereik die eenvoudig koppelbaar en te combineren zijn. En dat gaat veel verder dan Microsoft Office (365), maar ook marketing automation oplossingen, datawarehouse oplossingen of analyse tools. Ifunds stelt hierdoor haar klanten in staat om meer te bereiken en hun sociale impact te vergroten.”

Klantervaringen

“De markt van CRM-oplossingen is dus sterk in beweging”, vervolgt Schalk. “Het is de missie van Microsoft en Ifunds om in te spelen op deze veranderingen en om geweldige klantervaringen te leveren. Om onze klanten betere inzichten en nog slimmere oplossingen te kunnen leveren, hebben Ifunds en Microsoft dit strategisch partnerschap gesloten.

Hans Bos, National Technology Officer Microsoft Nederland: “Door de samenwerking met Ifunds heeft Microsoft de mogelijkheid nog meer te betekenen voor de non-profit markt bovenop de 12 miljoen euro die jaarlijks al aan de sector bijgedragen wordt in Nederland. Microsofts ambitie voor sterke groei van het gebruik van Microsoft CRM oplossingen in de non-profit markt, ligt in lijn met de ambitie van Ifunds”.

Nieuw product

De keuze van Ifunds voor productontwikkeling op basis van het leidende Microsoft Dynamics CRM platform heeft dan ook geleid tot een nieuw product. Dit omvat functionaliteiten voor fondswervende organisaties, ledenorganisaties en vermogensfondsen.

Schalk: “We verwachten op korte termijn de eerste klanten in productie te hebben met ons nieuwe product dat op Microsoft Dynamics 2015 is gebaseerd: Ifunds engage. Daarmee krijgen klanten het beste van twee werelden: specifieke oplossingen waarin meer dan 20 jaar non-profit ervaring is verwerkt, gebouwd op een wereldwijd toonaangevend platform. Beter kan eigenlijk niet.”

Groeistrategie

Hans Gorter vertelt dat het partnerschap met Microsoft past in de meerjarige groeistrategie van Ifunds. “In de komende jaren wil Ifunds zelfstandig en via overnames verder uitgroeien tot de toonaangevende CRM-aanbieder voor non-profits in Europa. Zowel het product als de dienstverlening zijn daarin essentieel. We zijn ervan overtuigd dat schaalgrootte nodig is om klanten nog beter te bedienen met innovatieve oplossingen.”

Ifunds group uit Nieuwegein ontwikkelt sinds 1994 CRM oplossingen voor non-profit organisaties zoals goede doelen, ledenorganisaties, kunst en cultuurorganisaties, gezondheidsorganisaties en vermogensfondsen. Door zich specifiek op deze markt te richten, sluiten de producten en diensten van Ifunds optimaal aan op de specifieke behoeften van deze doelgroepen. Bij het bedrijf werken ruim 60 medewerkers. Recent nam het bedrijf de Nederlandse activiteiten over van het Amerikaanse Blackbaud.

Terug naar overzicht

Geplaatst op 18 november 2015