Hoe marketing automation donorcommunicatie verbetert

Hoe kan ik persoonlijke, betekenisvolle communicatie onderhouden terwijl mijn aantal relaties steeds groeit? Dat is de vraag waar vele fondsenwerver momenteel mee zitten. Want wie de trends de laatste jaren heeft gevolgd, weet dat we in een tijdperk leven waarin informatie snel stroomt en waarin de verwachtingen van donateurs steeds hoger worden. Toch is er een antwoord op dit vraagstuk: marketing automation. Het is een krachtig hulpmiddel die de manier waarop we met onze donateurs communiceren, kan transformeren.

In deze blog hebben we het over hoe je donorcommunicatie kan vereenvoudigen via marketing automation.

Shift in behoeften

De laatste jaren is er een shift binnen de behoeften van donateurs. Het verlangen van moderne donateurs is complex geworden. Ze verwachten namelijk relevantie, oprechtheid en betrokkenheid. Daarnaast willen ze ook als individu erkend worden. Ze willen zien hoe hun bijdrage een tastbare impact heeft. Dit vereist een evolutie in fondsenwervers hun communicatiestrategieën. De traditionele methoden, zoals direct mailing en telemarketing, zijn namelijk niet meer goed genoeg om de aandacht van donateurs te trekken. Dat is helaas net wat essentieel is voor het succes van een fondswerving missie.

Zowel nieuwe technologische als psychologische methodes zouden ingezet kunnen worden om donateurs genoeg te overtuigen om toch te doneren. Beide hebben echter hun valkuilen. Ga je te veel naar de technologische kant, dan kan het zijn dat de oprechtheid en de menselijke kant verdwijnt. Leun je dan weer te veel naar de psychologische kant, dan kan het zijn dat je niet iedereen in je doelgroep weet te bereiken, omdat je je te hard moet focussen om elk individu apart te overtuigen. De ideale oplossing voor dit probleem is dus een combinatie van beide.

Marketing automation

Hier betreedt marketing automation het toneel. Laten we starten met uit te leggen wat het is. We spreken over marketing automation wanneer je een groep van verschillende tools, zoals e-mail marketing, pushmeldingen en sociale media, in een voorbedachte volgorde inzet zodanig dat een gebruiker de juiste content krijgt voor de plaats van de salesfunnel waarin deze zich bevindt. Dit wordt gedaan door een geautomatiseerd systeem op te zetten dat door middel van acties die de gebruiker onderneemt bepaalt wanneer welke content getoond moet worden.

Dit systeem stelt fondsenwervers in staat om niet alleen de aandacht te trekken, maar ook de interesse van verschillende donateurs op een grootschalige manier te wekken. Het gaat dan ook veel verder dan massale e-mails en standaardberichten. Het draait om het begrijpen van individuele voorkeuren, gedragingen en betrokkenheid om zo op maat gemaakte communicatie te leveren.

Bovendien stelt marketing automation fondsenwervers in staat om de donateurs hun eigen impact te laten zien. Dat doen ze door gericht berichten te sturen op precies het juiste moment. Door geautomatiseerde journeys te creëren die aansluiten bij de unieke reis van elke donateur, stimuleren we hun verlangen om betrokken te blijven, om verandering te zien en om deel uit te maken van iets groters dan henzelf.

Conclusie

Dus, fondsenwervers, hierbij het antwoord op jullie vraag. De revolutie in donorcommunicatie is realiteit aan geworden dankzij marketing automation. Marketing automation is meer dan een tool, het is de toekomst voor het smeden van betekenisvolle, duurzame relaties met donateurs. Omarm deze technologie dus, niet alleen omwille van de manier waarop het communiceren kan transformeren, maar ook voor de impact die het zal hebben op de vergroting van je missie.

Ben je klaar om de kracht van marketing automation te benutten? Laten we samen de reis beginnen naar een nieuwe dimensie van donorrelaties, waarin personalisatie, betrokkenheid en impact centraal staan. De toekomst wacht, aan jou om de weg te leiden.

Tip: Ifunds deelt via LinkedIn praktisch toepasbare adviezen. Bezoek onze bedrijfspagina, klik op het belletje of ‘Follow’, en ontvang iedere week hands-on tips en tricks.

Volg Ifunds op LinkedIn >>

Terug naar overzicht

Geplaatst op 13 september 2023