Het Social Enterprise karakter van Ifunds

Al 27 jaar levert Ifunds software aan non-profit organisaties. Door onze klanten te ondersteunen op het vlak van IT kunnen zij zich richten op dat wat écht belangrijk is: het maken van impact. Dagelijks zijn zij bezig om de wereld te verbeteren. Bij Ifunds vinden wij dat we meer kunnen doen dan alleen software leveren. Ook wij willen ons steentje bijdragen aan het verbeteren van de wereld en het behalen van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties in 2030.

Vandaar dat een van onze speerpunten dit jaar zich dan ook richt op het Social Enterprise karakter van Ifunds. Zo is Ifunds sinds kort lid geworden van MVO Nederland. Hiermee ondertekenen we dat we in onze activiteiten en processen rekening houden met klimaatneutraliteit, circulariteit, inclusiviteit en eerlijke ketens. Hiermee ondernemen wij toekomstbestendig en dragen we bij aan een betere wereld.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is organisatie breed en kan op vele facetten worden toegepast. Wist je dat meer dan 60% van ons wagenpark al volledig elektrisch is, en onze geschenken zoveel mogelijk duurzaam en lokaal worden ingekocht? Daarnaast genieten wij op kantoor sinds kort van duurzame koffie van Nordkapp Koffie uit Utrecht. Nordkapp is een lokale koffieleverancier met een transparante supply chain via This Side Up. Hierdoor kunnen wij inzien waar onze koffiebonen vandaan komen en ontvangt de koffieboer een eerlijke prijs. Tevens zet This Side Up zich in voor gelijkheid in de koffie-industrie, investeren ze in empowerment en lokale gemeenschappen en zorgen ze voor een transparante supply chain. En niet onbelangrijk, de koffie is heerlijk!

Ook laten we ons van onze sportieve kant zien door deel te nemen aan een aantal fundraising evenementen van onze klanten. Fietsen, hardlopen en wandelen liggen goed in ons straatje, maar heb je een ander leuk evenement op de planning staan, laat het ons dan vooral ook weten. Wie weet doen we mee ;-)

Ondanks dat we al aardig bezig zijn is er altijd nog ruimte voor verbetering. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen begint bij het creëren van bewustzijn. Wat doe ik, en wat zijn de gevolgen van mijn handelen? We merken dat velen van ons thuis al heel milieubewust bezig zijn, maar dat dit op het werk soms vergeten wordt. Dit is dan ook een van de actiepunten voor het tweede half jaar: het vergroten van het bewustzijn en het identificeren van kansen tot verbetering op kantoor. Ook zullen we bij elke keuze die we maken ernaar kijken met een ‘sociale bril’: wat is het gevolg van de keuze die we maken?

Via de nieuwsbrief en onze LinkedIN pagina houden we jullie graag op de hoogte over onze ontwikkelingen op het gebied van MVO!

Terug naar overzicht

Geplaatst op 2 augustus 2022