EpilepsieNL en Nyenrode kiezen voor Engage 365 Fundraising

Bron: Sander Helmes, Customer Succes manager Ifunds, 18 juni 2021

EpilepsieNL kiest opnieuw voor Engage 365

Afgelopen week liet EpilepsieNL weten dat ze willen migreren naar Engage 365 Fundraising in de cloud. Momenteel gebruikt EpilepsieNL de lokaal geïnstalleerde Engage versie, maar dit platform sluit niet aan bij de behoefte van de nieuwe EpilepsieNL organisatie.

Fusie en nieuwe naam
EpilepsieNL klinkt nieuw, dus sta ons toe ze aan u voor te stellen. EpilepsieNL is de nieuwe naam voor het Epilepsiefonds (huidige klant) en de Epilepsie Vereniging (het Epilepsiefonds). Beide organisaties besloten te fuseren tot één nieuwe organisatie genaamd EpilepsieNL.

EpilepsieNL
Met gebundelde krachten hoopt het Epilepsiefonds meer bij te dragen aan onderzoek, informatie en ontmoeting, want ruim 1 op de 100 Nederlanders heeft epilepsie. Tweederde van deze mensen kan door behandeling, medicatie en aanpassing van hun leefstijl de aanvallen onderdrukken. De nieuwe coalitie van en voor mensen met epilepsie heeft grote ambities. Het wil per jaar meerdere toponderzoeken financieren, de informatievoorziening moderniseren en de mogelijkheid voor mensen met epilepsie om elkaar (online) te ontmoeten vergroten.

Transformatie
Met deze fusie is de organisatie een transformatie in gang gezet onder leiding van Joost Wijnhoud (algemeen directeur). Een van de doelen voor deze transformatie is om op een modernere en digitalere manier contact te maken met hun supporters, daarom hadden ze een moderner systeem nodig. Zo wordt ook de Collecte Module (door-2-door fundraising) naar de cloud gebracht. 

Nyenrode Business Universiteit kiest voor Engage 365

Nyenrode Business Universiteit heeft Engage 365 Fondsenwerving gekozen om hun Alumni Office te versterken.

Over Nyenrode
Nyenrode is een particuliere universiteit en heeft een sterke band met hun afgestudeerde studenten, die graag verbonden blijven. De alumni zijn trots dat ze daar hebben gestudeerd en dragen graag bij en ondersteunen “hun” school. Zo dragen alumni via “Stichting Nyenrode Fonds” bij aan het restaureren van de monumenten op het  l
andgoed Nyenrode.

Keuze voor Engage 365
Nyenrode Business Universiteit gebruikte ‘Excel’ om het alumni financiële proces te managen. Daarnaast werkte men al met Microsoft Dynamics 365. Men zocht een oplossing om de financiële stromen rondom donateurs te monitoren en optimaliseren. Nyenrode wilde zelf iets bouwen. Echter bij Engage 365 zagen ze, dat het precies was wat ze zochten. Dus waarom dan nog iets zelf bouwen!

Met Engage 365 gaan ze het proces van ‘verbinding met alumni’ naar de volgende fase brengen!  En kan het kasteel mede gerenoveerd worden met de donaties in het nieuwe CRM.

Terug naar overzicht

Geplaatst op 11 oktober 2021