Elwin van der Laan: “Daarom werk ik voor Ifunds”

“Non-profitorganisaties zijn zeer kritisch op hun investeringen. Dat geeft een extra dimensie aan mijn functie.”

 Als presales consultant werkt Elwin van der Laan bij Ifunds aan de voorzijde van het verkoopproces. Met diepgaande technische kennis van de producten probeert hij klanten te helpen de juiste keuzes te maken in de juiste oplossing voor hen. Die klanten zijn non-profit organisaties. Zij kijken op een andere manier tegen investeringen aan dan commerciële bedrijven. En daarin ligt een mooie extra uitdaging in zijn functie, vertelt Elwin.

Elwin: “Ik heb altijd in commerciële functies gewerkt, maar het was voor mij niet direct vanzelfsprekend om voor non-profit-klanten te gaan werken. Ik zie dat sommige van mijn collega’s dat juist heel belangrijk vinden, maar ik ben er eigenlijk een beetje in gerold. Non-profitorganisaties zijn een heel ander soort klant dan ik gewend ben, maar ik ben erachter gekomen dat dit juist een ontzettend leuke, extra uitdaging biedt. De klanten van Ifunds zijn bijzonder kritisch over hoe zij hun geld spenderen, omdat ze dit hebben opgehaald bij hun donateurs. Ik merk bij die organisaties een grote passie over hoe zij hun fondsen willen spenderen en een kritische blik op wat ze allemaal nog meer met dat geld kunnen doen. Dat betekent dat ik als presales consultant nóg meer van goeden huize moet komen om ze te adviseren. Dat geeft voor mij een extra dimensie in het salestraject.”

Kennis delen
“Mijn werkdagen zijn heel divers. In de basis geef ik productdemonstraties aan klanten en prospects en beantwoord ik de technische uitvragen, de RFP’s, die we binnenkrijgen. Maar daarnaast vind ik het ook heel leuk om me bezig te houden met marketingactiviteiten, zoals bijvoorbeeld de webinars die we verzorgen vanuit Nederland Filantropieland, de branchevereniging voor non-profits. Daarmee proberen we zoveel mogelijk kennis te delen. Ik heb voorheen ook als presales consultant gewerkt, maar mijn huidige rol is wat technischer. Ik ga wat meer de diepte in, dat vind ik ontzettend leuk. Hoewel ik zelf geen hardcore techneut ben, heb ik wel veel affiniteit met technologie. Wanneer mijn laptop stuk gaat, schroef ik hem vaak eerst zelf open om te kijken of ik het zelf kan fixen. Dat ik die voorliefde nu kan combineren met mijn commerciële ervaring, geeft me ontzettend veel energie.”

Initiatief en vrijheid
“Ik kende de directeur van Ifunds vanuit een vorige functie. Toen ik hem vroeg of ik hem als referentie mocht opgeven, ging het balletje rollen en niet zoveel later kon ik bij Ifunds aan de slag. Wat me positief verrast heeft, is dat ik hier ontzettend veel eigen initiatief kan nemen en veel vrijheid krijg om mijn werk te doen. Ifunds geeft me de kans om mezelf te ontplooien. Wanneer je hier een leuk project ziet, krijg je alle ruimte om dat op te zetten. Iedereen staat ervoor open om nieuwe dingen te proberen en samen te streven naar het verbeteren van allerlei facetten van en in de organisatie. Als je hart voor de zaak hebt en bereid bent om op de momenten dat het nodig is een tandje bij te zetten; als je teamgevoel belangrijk vindt, maar ook zoekt naar vrijheid om te bepalen waar jij het beste kan bijdragen, is Ifunds echt de beste plek voor je en krijg je ook alle mogelijkheden om jezelf te ontplooien.”

Klanten in hun kracht zetten
“Voordat ik bij Ifunds begon, ben ik een aantal jaar ondernemer geweest. Daar heb ik ontzettend veel van geleerd dat ik nu bij Ifunds kan inzetten. Ifunds biedt me op zijn beurt weer dingen die ik als ondernemer heb gemist. Zoals bijvoorbeeld het teamgevoel; hoe iedereen een schakel is in het grotere geheel. Natuurlijk probeer ik ons product te verkopen aan prospects, dat is immers waarvoor ik ben aangenomen. Maar belangrijker is het dat ik die organisatie kan adviseren wat het beste bij hen past. Ik probeer ze te helpen kiezen voor het juiste systeem dat ze kunnen gebruiken om hun tijd zo efficiënt mogelijk te besteden en zo effectief mogelijk geld op te halen voor hun doel. Het feit dat Ifunds als commercieel bedrijf probeert om non-profitorganisaties zo goed mogelijk in hun kracht te zetten, spreekt me enorm aan.”

Onze vacatures >

Terug naar overzicht

Geplaatst op 18 oktober 2020