Collega Loes in de spotlight: “Mijn belangrijkste rol is zaken duidelijk uitleggen”

“Bij Ifunds zorgen we vooraf voor een realistisch en compleet beeld van het project. Wat we zeggen, doen we ook echt.”

Als projectmanager zorgt Loes Bossink bij Ifunds voor geslaagde projecten: Van een realistische offerte tot een succesvolle livegang. Loes heeft ervaring met het Agile gedachtengoed en heeft de scrum aanpak bij Ifunds geïntroduceerd. Dit betekent voor onze klanten dat we altijd werken aan zaken die écht waarde toevoegen.

2022 begon voor ons gelijk goed: We mochten Loes verwelkomen bij Ifunds. Inmiddels is zij helemaal ingeburgerd en voelt zij zich als een vis in het water binnen ons team.


Helemaal op mijn plek bij Ifunds

Loes: “Hiervoor werkte ik door overnames bij een grote organisatie met uiteindelijk 250 medewerkers. Het is fijn om weer onderdeel te zijn van een wat kleinere organisatie! Bij Ifunds word ik bij veel activiteiten betrokken om mee te denken, mee te praten en effectieve discussies te voeren. Dat past bij mij. De taken zijn niet zo strak afgebakend en het wordt ook echt op prijs gesteld wanneer je meedenkt.”

Scrum aanpak biedt voordelen voor de klant

Loes heeft in het verleden gewerkt als functioneel consultant, maar heeft al lang de pet op van projectmanager én scrum master. Haar kennis van Agile en de scrum aanpak kunnen we goed gebruiken bij projecten waarbij dit de gewenste aanpak is. Dit biedt ons een slimme manier van samenwerken en de klant de juiste besteding van tijd en geld.

“Je kan een project in bepaalde fases uitvoeren, maar je kunt ook kijken naar welke items de meeste waarde opleveren voor de klant. Dit houdt in dat we elke drie weken bepalen welke items de meeste waarde en hoogste prioriteit hebben. Daar werken we dan aan. Na 3 weken gaan we weer rondom de tafel om te bepalen wat op dat moment de meeste waarde kan toevoegen voor de klant. Zo blijf je wendbaar en voorkom je dat je tijd spendeert aan items die niet belangrijk zijn op dat moment.”

De wereld om ons heen verandert continu. Hierdoor kan het in sommige gevallen zo zijn dat een item wat eerder prioriteit had, uiteindelijk lager op de backlog komt te staan. Binnen de scrum aanpak zijn we hier scherp op en besteden we de tijd op de meest efficiënte en effectieve manier.

Belangrijkste rol is de klant helpen door een duidelijke uitleg

Naast dat Loes als projectmanager op budget en tijd let, heeft zij als scrum master ook een coachende rol binnen het project. Daar stopt het niet.

“Ik ben momenteel verantwoordelijk voor meerdere projecten en continu bezig met regelen en bijsturen. De belangrijkste rol die ik voor de klant heb is echter duidelijk uitleggen wat er gaat gebeuren en wat dit concreet betekent voor de gebruikers. Ik probeer klanten zo zorgeloos mogelijk door het project heen te helpen. Wanneer we bijvoorbeeld melden dat er een ‘freeze van de database’ is, zegt dat de meeste klanten niks. Ik leg hen uit dat je hierdoor data wel in kan zien, maar dat mutaties niet worden opgeslagen.”

Als projectmanager is Loes ook scherp op de projecten die we aanbieden. Contracten worden pas getekend wanneer we zeker weten dat in alles is voorzien en we een realistisch beeld hebben neergezet van het project. Hierdoor weten onze klanten heel duidelijk welke activiteiten er allemaal plaats moeten vinden om het resultaat te realiseren, ook op het gebied van bijvoorbeeld licenties. We willen geen verrassingen achteraf.

Van niets, íéts maken

Naast dat Loes veel plezier haalt uit samenwerken met behulpzame collega’s met ieder hun eigen expertise, geniet zij uiteraard ook naast het werk. Zij geniet van samen zijn met haar vriend, kinderen en kleinkinderen. En waar Loes is, daar is Bram de golden retriever vaak ook. “Door hem ben ik een echte wandelaar geworden en we rennen ook regelmatig samen een rondje.” Naast tennissen is haar hobby keramiek. “Heerlijk met de handen in de klei en van niets, íéts maken!”

Wil jij ook binnen een team van behulpzame experts werken?
En via onze klanten de wereld een beetje mooier en leuker maken? Wij zijn regelmatig op zoek naar nieuwe teamleden! Bekijk de vacatures.

Onze vacatures >

 

 

Terug naar overzicht

Geplaatst op 15 juni 2022