De acceptgiro verdwijnt, Ifunds komt met vervangers 

De digitalisering verandert de manier waarop we werken en leven. Waar oude papieren oplossingen verdwijnen, ontstaan nieuwe digitale oplossingen. Halverwege volgend jaar is het de beurt aan de acceptgiro om vervangen te worden. Het zit er al lang aan te komen, maar het moment nadert nu ook daadwerkelijk dat we afscheid nemen van deze papieren mogelijkheid van betalen. 

Gelukkig is de standaard manier van betalen al verschoven naar online. De nieuwe generatie donateurs, leden en vrijwilligers zullen de acceptgiro niet missen. We zien echter dat veel goede doelen en verenigingen een groot deel van de inkomsten nog wel genereren middels het versturen van acceptgiro’s. Er is dus zeker nog een groep die hier momenteel gebruik van maakt en dit al jaren zo gewend is. 

Mogelijke vervangers
Hoe zorg je dat deze groep wel donaties blijft doen of het lidmaatschap blijft betalen? Binnen Ifunds Engage 365 helpen we je hierbij. We bieden diverse vervangende mogelijkheden. Zo kun je per post een machtigingsformulier versturen voor een automatische incasso. Op dit machtigingsformulier staat een bij de persoon behorend betaalkenmerk zodat de toezegging en betaling automatisch juist worden verwerkt in de administratie. 
 

Een andere mogelijkheid die we bieden is gericht op donateurs en leden die de voorkeur hebben voor online. Zij kunnen de transactie online afhandelen via bijvoorbeeld een QR-code in een brief of e-mail. Deze QR-code leidt de ontvanger naar iDEAL om een donatie of betaling te doen. Dit gebeurt altijd op zo’n manier dat de transactie te relateren is aan de marketingcampagne waarmee deze persoon is benaderd zodat je de ROI van campagnes kunt berekenen. 

Deze laatste functionaliteit is gebaseerd op de manier waarop veel ledenverenigingen hun lidmaatschappen al innen. Wanneer een automatische incasso bijvoorbeeld niet werkt, krijgt de klant een mail met een payment link waarna de betaling alsnog gedaan kan worden.

Wat past het beste bij jouw achterban?
Met deze verschillende opties willen we je de mogelijkheid bieden om een betaalmethode te kiezen die het beste past bij jouw achterban. Offline via incasso of online via een Payment Service Provider als iDEAL, Mollie of Buckaroo, voor ieder wat wils. 

Wil je meer informatie over waar we staan met deze ontwikkelingen? Of in gesprek over welke mogelijkheid het best passend is voor jouw achterban? Neem dan contact met ons op. 

Terug naar overzicht

Geplaatst op 23 mei 2022