Webinar: Financiën voor non-financials, inzicht in het financieel proces bij jouw organisatie

Als bestuurder bij een stichting ben je gezamenlijk verantwoordelijk, dus ook voor de financiën. In de praktijk ontbreekt bij bestuurders soms de kennis over dit onderwerp, of is beperkt aanwezig. Echter, er wordt verwacht dat je uiteindelijk wel op goede gronden kan beslissen over het financieel kader vooraf (de begroting) en de verantwoording achteraf (de jaarrekening / het jaarverslag). En de almaar toenemende wet- en regelgeving ten aanzien van dit onderwerp maakt het nog complexer.

Voor wie? Het webinar is bedoeld voor bestuurders of medewerkers van filantropische fondsen die hun inzicht in het financieel proces willen verbreden en verdiepen. Het geeft inzicht in het volledige financiële proces en tips en tricks voor bestuurders / medewerkers van stichtingen met financiële kennis.

In dit webinar zijn de onderwerpen die aan de orde komen: het inzicht krijgen in het financiële proces van een filantropisch fonds en het begrijpen en doorgronden van een financieel jaarverslag. Aan de hand van een aantal voorbeelden wordt ingegaan op het financiële proces (van beleid tot verantwoording) en de verschillende soorten verslaggevingsregels. Tevens worden de diverse (wettelijke) regelgevingen met hun bijzonderheden kort aangestipt (ANBI, overige fiscale wetgeving, Erkenningsregeling, AVG, etc.).

De Webinar is donderdag 17 mei van 10:00 uur tot 11:00 uur. Inschrijven kan door hier te klikken.

Terug naar overzicht

Geplaatst op 10 april 2018